Prof.dr. René Medema, Voorzitter Raad van Bestuur/ Directeur Wetenschapsbeleid
Drs. Marien van der Meer, Directeur Organisatie en Bedrijfsvoering
Prof. dr. Emile Voest, Medisch Directeur

Voorwoord

Het Antoni van Leeuwenhoek loopt al meer dan honderd jaar voorop in de strijd tegen kanker. Een bijzondere prestatie, die alleen mogelijk is dankzij een combinatie van onderzoek van wereldklasse en zorg van de hoogste kwaliteit. De Raad van Bestuur kijkt met tevredenheid en trots terug op het jaar 2017, waarin hard is gewerkt om deze missie in de toekomst te kunnen blijven garanderen.

Sinds 2011 wordt het Antoni van Leeuwenhoek internationaal erkend als één van de in totaal tien Comprehensive Cancer Centers in Europa, het enige in Nederland. Dit kwaliteitskeurmerk van de Europese Organisatie van Kanker Instituten (OECI) houdt in dat in het Antoni van Leeuwenhoek oncologische zorg, onderwijs en onderzoek samenhangend en op hoog niveau worden aangeboden. Ook de recente benoeming van het Antoni van Leeuwenhoek tot Centre of Excellence door de European Academy of Cancer Sciences (EACS) is een bijzondere erkenning, waarop we zeer trots zijn.


"De motivatie en betrokkenheid waarmee iedereen zich elke dag inzet, blijft niet onopgemerkt. Onze zorg wordt nog altijd hoog gewaardeerd."